DOBRE VIJESTI IZ ZADRA ‘Stiglo je još 26 nalaza, svi su negativni. Večeras očekujemo rezultate još 30 testova’

Dnevnik.hr/Screenshot

Nakon što je otkazan teniski turinir Adria Tour nakon što je potvrđeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, u Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze. Među njima su i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski trener Dimitrova i Novaka Đokovića.

Zadarski je stožer sve koji su bili u kontaktu sa zaraženima da se jave epidemilogu, a u cijeloj je županiji uvedena zabrana posjeta domovima za starije i bolnicama.

Izdana je i preporuka i da djeca koja su boravila na teniskim terenima i bila u kontaktu s igračima, ne dolaze ostatak tjedna u školu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković u vijestima Nove TV iznio je najnovije informacije.



Je li situacija alarmantna i je li bilo propusta?

“Dobili smo 26 testiranih nalaza, svi su negativni”, rekao je Vicković. Večeras očekuju još 30-ak nalaza.

Dodao je kako je Borna Ćorić napustio Zadar i otišao i Zagreb, a ostala dvojica pozitivnih smješteni su u sobama gdje su i bili dosad. Čeka se da im se organizira prijevoz kućama.

Na pitanje je li situacija alarmantna, Vicković kaže da nije. “Prema riječima epidemiologa, situacija nije toliko alarmantna, ali treba biti oprezan, i treba pohvatati kontakte”, rekao je.

Na pitanje o mogućim propustima, rekao je da je turnir je organiziran uz dopuštenje nacionalnog stožera.

“Oni su prema preporukama HZJZ-a odradili svoj dio. Je li bilo propusta, u ovom trenutku to ne mogu reći”, rekao je.

Može li doći do kaznenih progona jer je širenje zaraznih bolest kazneno djelo?

“Vidjet ćemo nakon izvida državnog inspektora u kojem smjeru će sve skupa ići”, rekao je Vicković i Zadranima poručio: “Budimo mirni, sve ovisi o nama Nitko nas nije tjerao da se ljubimo, grlimo. Prema riječima epidemiologa, oni koji su bili na tribini, nema bojazni da bi bili zaraženi. Samo oni koji su bili u neposrednom kontaktu s igračima”, rekao je u programu Nove TV Vicković.

Komentari