DOBAR POTEZ BJELOVARA Poljoprivrednicima dobren dulji rok za otplatu kredita, a oslobođeni su i plaćanja kamata

Ilustracija

Poljoprivrednicima koji su prošle i ove godine koristili poticajnu mjeru Bjelovarsko-bilogorske županije za kreditiranje proljetne sjetve odobren je dulji rok za otplatu kredita, a oslobođeni su i plaćanja kamata.

Odluku je donio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u okviru mjera koje ima ta županija u cilju pomoći gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi, a vezanih uz pomoć uslijed pandemije koronavirusa, izvijestili su u subotu.

Župan je donio je odluku o prolongaciji vraćanja kredita za poljoprivrednike koji još nisu vratili kredit korišten za proljetnu sjetvu 2019. godine do 1. lipnja ove godine.

„Za ovogodišnje korisnike županijske mjere kreditiranja proljetne sjetve, Bjelovarsko-bilogorska županija predložila je poslovnim bankama da se rok povrata kredita produži na godinu dana. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija na sebe će preuzeti kompletan iznos kamatne stope te će tako krediti za naše poljoprivrednike biti beskamatni, odnosno besplatni”, stoji u priopćenju.



Napominju i kako je ove godine zaprimljen rekordni broj zahtjeva poljoprivrednika za korištenje kredita proljetne sjetve u iznosu većem od 30 milijuna kuna. Zahtjeve je podnijelo 198 korisnika poticajne mjere.

Komentari