Dječak završio u bolnici nakon što je popio litru votke!

Četrnaestogodišnji dječak iz Zagreba popio je litru votke i završio u bolnici. Odvezen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je trenutačno u vrlo ozbiljnom stanju.

Danas je zadnji dan škole, pa mnogi maloljetnici slave uz gomilu alkohola, a evo što kažu iz Gradskog ureda za zdravstvo: “Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloljetnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a vjerujemo da među njima nažalost ima i mlađih, kazala je dodavši kako su u koordiniranoj akciji s Gradskim društvom Crvenog križa i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim redarstvom, spasilačkom službom pa čak i Državnim inspektoratom”

Gradski ured za zdravstvo i Centar za zdravlje mladih, u srijedu su objavili istraživanje prema kojem je čak 90 posto maloljetnika probalo alkohol. Brojka se sada potvrđuje u praksi, djeca zlouporabljuju alkohol na proslavama, a iz Ureda apeliraju na roditelje da dođu po djecu.

“Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloljetnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a vjerujemo da među njima nažalost ima i mlađih. Molimo da ne dolazi do situacija u kojima moramo tražiti podatke o roditeljima i zvati ih da dolaze po svoju djecu koja su u teškom stanju. Molimo ih da se sami pobrinu gdje su im djeca, provjere je li sve u redu”, rekla je Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo za HRT.



Iz grada govore kako oni s organizacijama proslava nemaju nikakve veze: “Mi apsolutno nikakve veze nemamo s njihovim organiziranjem a naše službe će tamo biti sve do 8 sati. Molimo da ne dolazi do situacija u kojima moramo tražiti podatke o roditeljima i zvati ih da dolaze po svoju djecu koja su u teškom stanju. Molimo ih da se sami pobrinu gdje su im djeca, provjere je li sve u redu.”

Komentari