Dio građana zbog potresa odlučio napustiti Zagreb; Policija zbog korone naredila zatvaranje naplatnih kućica

Boris Kovacev / CROPIX

Nakon serije potresa koji su uzdrmali Zagreb, dio građana je odlučio napustiti grad te se uputio na neke alternativne lokacije. Gužve su primijećene i na benzinskim crpkama u Zagrebu.

Jedan dio graađana krenuo je prema svojim vikendicama u Primorje te je na autocesti prema Rijeci pojačan promet. No, kako doznajemo, policija je već naredila zatvaranje naplatne postaje Oštrovica za sav promet, a na naplatnoj postaji Kikovica policija je postavila nadzornu točku gdje se kontroliraju sva vozila. Naime, policija mora voditi evidenciju dolazaka na područje županije radi koronavirusa te se vrši kontrola dolazaka svih vozila.

Od 13 sati policija je zatvorila i izlaze Delnice i Vrata na autocesti prema Rijeci. Očito se sav promet želi kanalizirati na izlaz Grobnik gdje policija, radi koronavirusa, ima nadzornu točku i kontrolira ulaz u županiju. Inače, prema posljednjim podacima promet na svim autocestama je vrlo malog intenziteta.

Pojačan je i promet iz smjera Zagreba prema istoku, no zasad na autocesti prema Lipovcu nema zatvaranja naplatnih postaja, kao ni na autocesti A1 prema Splitu. No, zbog bure je na toj autocesti za promet je zatvorena dionica Maslenica-Sveti Rok, piše Jutarnji list.



Komentari