Detalji teške nesreće kod Velike Gorice: Brzina je morala biti nenormalna

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Rano jutros na naplatnim kućicama Mraclin na autocesti A11 u smjeru Siska došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao djelatnik HAC-a (53).

Zagrebačka policija potvrdila je tek da je jutros u 5:30 vozač automobila kod naplatnih postaja Mraclin na autocesti A11 izgubio nadzor na vozilom i udario u objekt HAC-a. Očevid je u tijeku, a o strašnom događaju govorio je direktor naplate cestarina HAC-a Ivan Ribičić.

Vozilo se zabilo izravno u njihov objekt, rekao je direktor sektora za naplatu cestarine HAC-a Ivan Ribičić.

“To nas je začudilo obzirom da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija pošto je autocesta otvorena za Sisak zbog humanitarne pomoći. Čovjek je poginuo i ne znam što drugo reći, očevid je u tijeku, utvrdit će se sve okolnosti”, rekao je.



“Vjerojatno se radilo o nekoj nenormalnoj brzini s obzirom na sve znakove koje smo mi postavili. Apsolutno nepoštivanje svega i nažalost dogodilo se ovo. Ne znamo u ovom trenutku je li moguće da je vozač zaspao. On je ozlijeđen, hitna pomoć je došla po njega. Naš kolega kojeg smo zatekli nažalost više nije davao znakove života. Imao je 53 godine”, ispričao je vidno potreseni Ribičić.

Na novinarsko pitanje pamti li se ovakva nesreća Ribičić je odgovorio: “Ne. Ovo je… Ne znam kako bih to opisao, tog nema ni u nekim filmovima. Sjećate se dobro one nesreće na naplatnoj postaji Sveta Helena, ali ovo je nešto gore, nešto neopisivo. Teško je obitelji, ali vjerujte, teško je i nama samima. Nije lako, eto. Doslovce su probijena tri zida. Kolege su sad sa službama, to raščišćavaju”, rekao je.

“To nije naplatna kućica, to je objekt sa strane. Ispred svih kućica postoje betonske zaštitne ograde, ali ovo… Tko se ovome mogao nadati? Ne možemo sada doći ni do snimki, unutra je sve srušeno”, ispričao je Ribičić.

Policija provodi očevid, nakon čega se očekuje više informacija o ovoj nesreći. Prema izvješću HAK-a, na toj dionici A11 vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat. prenosi tportal.

FOTO Stravična nesreća kod Velike Gorice: Jurio BMW-om, zabio se u naplatnu kućicu i usmrtio djelatnika HAC-a

Komentari