DETALJI AKCIJE UHIĆENJA Otkriveno za što USKOK sumnjiči Rimac. Dovedena je na ispitivanje

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Josipa Rimac, sad već bivša tajnica u Ministarstvu uprave sumnjiči se za trgovinu utjecajem i primanje mita, točnije 45.000 eura.

Naime, sumnjiči se da je preko svoje sestre trebala dobiti taj iznos kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P koja je gradila vjetroelektrane kod Knina.

Njezina sestra radi za Generali osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju. To su s njom dogovarali, kako se sumnja, Dragan Stipić i Milenko Bašić, a od te provizije 45.000 eura, kako piše Večernji list, je išlo Josipi Rimac.

Nakon toga, sumnjiči se, da je Rimac počela raditi pritisak na Hrvatske šume da promjene negativna mišljenja koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrana.



Sve se to događalo krajem 2019. godine i početkom 2020. godine te je gore navedena tvrtka na koncu i dobila pozitivno mišljenje.

Sumnja se da su predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, i Ivan Melvan iz ispostave Hrvatskih šuma Split bili ti koji su na koncu dali pozitivna mišljenja.

Inače Hrvatske šume su s Bašićevom tvrtkom vodile sudski spor, piše Večernji list.

U petak navečer Rimac je dovedena na isptivanje u prostorije USKOK-a.

DETALJI USKOKOVE AKCIJE Josipu Rimac sumnjiči se da je bila na čelu korupcijskog lanca. Spominje se i razmjenjivanje usluga

Komentari