DEMOKRACIJA U DOBA KORONE Stojak Bandiću: Naravno da ne želite javnu sjednicu Gradske skupštine sada jer bi vas se na njoj do kraja ogolilo!

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak komentirao je odluku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o odražavanju sjednice gradske Skupštine.

“Gradonačelniče, naravno da su vama mjesni odbori i gradske četvrti puno bitnije od Gradske skupštine?! Pogotovo kada su mjesečne naknade u pitanju, one su ipak puno veće, pa dajmo da se podijele! A i ne prigovaraju baš kao ovi u Skupštini.

Dakle, tragični igrokaz gradske vlasti o održavanju i izjašnjavanju nas gradskih zastupnika ISKLJUČIVO mailom na sjednici Gradske skupštine 07.5., bez mogućnosti ikakve rasprave, iznošenja argumenata i prijedloga, naravno i kritike nesposobne gradske vlasti, dobiva svoje puno značenje činjenicom da će se idućih dana održati veliki broj sjednica vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti po čitavom gradu UŽIVO, OSOBNOM NAZOČNOŠĆU, dakle ljudi će se sastati i održati sjednice!?

Naravno, radi se o “izuzetno” bitnim točkama bez kojih Zagreb nikako ne bi mogao funkcionirati, zamislite koja tragedija bi se dogodila da neki mjesni odbor ili gradska četvrt kojim slučajem ne rasprave izvješće o svom radu u prošloj godini. Zbilja ne znam kako bi dalje, to bi prouzročilo razornije posljedice za naš grad nego potres!



Ma dajte gradonačelniče, konačno skupite dovoljno hrabrosti i kažite javno da ne želite da na Skupštini neki jebivjetar iz opozicije krene govoriti o vašoj bahatosti, vrijeđanju i prijeziru kojeg ste svakom svojom rečenicom nakon potresa pokazali prema Zagrepčanima, o nesposobnosti da pokažete imalo suosjećanja za nesreću koja je zadesila građane grada kojem ste na čelu, da vas neki opozicijski jalnuš javno na sjednici upita zašto odgovornost prebacujete uvijek na nekog drugog, zašto ne želite reći koliko novaca Zagreb može osigurati za obnovu stanova i kuća svojih građana … I tako još puno, puno pitanja!

Naravno da ne želite javnu sjednicu Gradske skupštine sada jer bi vas se na njoj do kraja ogolilo!

A što se tiče naknada za rad – jasno da pokušavate pokazati da ste veliki frajer pa ste predložili 50% smanjenja! Samo, KASNITE šest ‼️(6) godina, jer sam to već predložio, ali vama je to tada bila demagogija i populizam!?

A sada?

Na žalost, sada je nužnost jer ste uludo strajbali novce Zagrepčana na svoje grandiozno propale projekte i spletke pa je frka! Nemate više, pa se hvatate za mrvice i opet spletkarite!

Uostalom, ja ću se svoje zastupničke naknade odreći, ali ne po vašim pravilima! To i radim godinama, za sve one kojima je potrebno, od udruga do humanitarnih akcija za pojedince ili ustanove, a nastavit ću i dalje! To vi ionako ne možete shvatiti, jer je to osjećaj odgovornosti prema gradu u kojem sam rođen!

Stoga, ne dozvoljavam da vi raspolažete sredstvima koje dobivam kao zastupnik jer vam ne vjerujem, jer bi vi i vaši opet strajbali ta sredstva za sebe i svoje!

Gradonačelniče, možete e-mailom sazvati sjednicu Skupštine, možete bježati od argumenata i dokaza, ali pobjeći nećete!”

Komentari