Demobilizacija Arene Zagreb je u tijeku, na sreću nije bila potrebna

Foto: zagreb info

Tijekom ožujka Arena Zagreb opremljena je za potrebe COVID bolnice u slučau eskalacije epidemije koronavirusa, no s obzirom kako je hevatska epidemiološka slika dobra, te do ekspotencijalnog rasta nije došlo došlo je vrijeme za demobilizaciju Arene koja nije primila niti jednog pacijenta od 270 pacijenata na isto toliko kreveta na katu, te oko tristotinjak njih na parteru koliko je mogla primiti.

Foto: zagreb info

 

“Došao je trenutak da se željezni kreveti i madraci sklope, a čitava demobilizacija trajat će oko dva dana,” rekao je ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

U zagrebačku Arenu, nakon manjih problema i manjka komunikacije zaštitara i civilne zaštite, ušli su novinari, a tom je prilikom i ravnatelj odgovarao na pitanja. Ono koje se već povlačilo po medijima, a koje se tiče financiranja hladnog pogona došlo je na dnevni red. Tako je ravnatelj upitan hoće li troškovi biti javno dostupni.



“Naravno da će biti dostupni. Sve što se financira iz proračuna javno je dostupno”, rekao je otkrivši izvor financiranja o kojem se nagađalo danima.

“Radnici koji su sklapali privremenu bolnicu sada rade na njenoj demobilizaciji, a danas su s radovima počeli u 9 sati. Po njihovim procjenama gotovi će biti do četvrtka, a danas je na redu samo globalno demobiliziranje,” reako je jedan od radnika.

Trut je tvrdi i kako će biti spremni s ponovnom mobilizacijom ako će doći do pojave novog vala koronavirusa, što je potvrdio i radnik.

“Sve će biti složeno na jednom mjestu i spremno za upotrebu ako bude potrebna. Za dva dana sve je opet složeno,” zaključio je.

Oprema se sprema i odlaže u spremište civilne zaštite, prenosi Zagreb info.

Komentari