Davor Vagić: Očekujemo povećani priljev pacijenata u Arenu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Koordinator za Arenu, prof. Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice govorio je o spremnosti Arene Zagreb za još pacijenata.

U stacionaru Arene Zagreb u ponedjeljak je preminuo covid pozitivan pacijent. O slučaju su se oglasili iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Navode kako pacijent nije imao simptome covida te nije preminuo od posljedica te bolesti, ali je bio u termalnom stadiju tumorske bolesti. Doktor Davor Vagić u razgovoru s našom reporterkom ponovio je činjenice iz priopćenja koje je ranije danas medijima poslan iz KBC-a Sestara milosrdnica. Istaknuo je da pacijent nije preminuo od covida, već s covidom.

“Pacijent nije umro od covida nego s covidom. Pripremljeni smo bili da pacijent umre u stacionaru Arena, mi smo dio KBC-a Sestre milosrdnice. Gospođa je bila u dobrom općem stanju. Kolege su napravile što su trebale, gospođu intubirale i poslale u KB Dubravu na daljnje liječenje”, kazao je.

Dodao je i sljedeće: “Što se tiče samih brojaka, one jesu visoke i to definitivno je. Zdravstveni sustav je preopterećen, ali baš zato služi ova Arena, da rasteretimo bolnice koje trebaju zbrinjavati pacijente za druge i hitne ne stvari.”



Pojasnio je i koliko je trenutno pacijenata u stacionaru u Areni. “Trenutno imamo 33 pacijenta u stacionaru Arena Zagreb, 12 ih je već otpušteno u tome dijelu. Očekujemo, s obzirom na ovo brojno stanje i situaciju u “Franu Mihaljeviću” i KB Dubrava, povećani priljev pacijenata, a sukladno tome pripremamo i zdravstvene radnike. Upravo se dogovara još zdravstvenih radnika koji će doći iz KBC-a Sestara milosrdnica. Ovo što se događa je planski i idemo prema tome da možemo zbrinjavati još pacijenata”, zaključuje Vagić za N1.

Komentari