DAVOR NAĐI SPUSTIO KONKURENTIMA Tomašević se razbahatio nakon anketa, već podsjeća na Bandića

Davor Nađi/Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik i predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, jedan od kandidata za gradonačelnika Zagreba, komentirao je današnje najave svojih konkurenata iz Domovinskog pokreta i HDZ-a kako će, ako pobjede na izborima, u Zagrebu osigurati besplatne vrtiće.

“Svi kandidati pokušavaju biti novi Bandić i ponašaju se kao da je ostavinska rasprava na kojoj se bore tko će uzeti više njegovih glasova”, rekao je Nađi za Dnevno.hr.

Dodaje – ništa nije besplatno.

“Oni su svi govorili da se prirez ne može ukinuti jer je grad u financijskim problemima. Ja sam jasno rekao gdje ću napraviti uštede za ukidanje prireza i financiranje projekata koje planiram dok oni dijele obećanja kao da je proračun nešto što raste na drveću”.



‘Jedini nudim konkretna rješenja’

Napominje, kada bi se njihova obećanja realizirala to bi bio siguran bankrot grada, no znamo da oni nemaju nikakvog sadržaja i zato se okreću takvom populizmu.

“Tu dolazi do izražaja da sam jedini kandidat koji ima iskustvo upravljanja gradom i zato jedini nudim konkretna rješenja”, zaključuje Nađi.

Podsjetimo, kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i HDZ-ov kandidat Davor Filipović danas su istaknuli kako namjeravaju osigurati da sve obitelji imaju besplatni vrtić u Zagrebu.

Tomašević se razbahatio nakon anketa

Nađi kaže da se Tomašević razbahatio te da već podsjeća na Bandića.

“Tomašević se očito razbahatio nakon posljednjih anketa pa već, osim po kadrovskoj politici, počinje lagano podsjećati na Bandića i po komunikaciji prema protukandidatima. Zamislite količinu bahatluka koju će imati ako pobijedi”, kaže Nađi.

“No čak bih i razumio da takvo ponašanje ima s čim potkrijepiti, no ovdje primjerice laže kada kaže: ‘Što se tiče upravljanja gradom, nitko od kandidata nema to znanje i iskustvo.’ On dobro zna da ja imam to iskustvo, za razliku od svih ostalih kandidata. I zato on, primjerice, unatoč svom višegodišnjem aktivizmu, ne zna čak ni ukupan broj zaposlenih u gradskom sustavu, onom istom kojim bi trebao upravljati.

Možda on može reći da je Sveta Nedelja puno manji grad od Zagreba, ali kada bi iskustvo upravljanja gradovima uspoređivali s primjerice iskustvom upravljanja vozilima, ja sam do sada upravljao osobnim automobilom, a za grad Zagreb bi se moglo reći da je upravljanje autobusom. Dok je Tomašević u toj usporedbi do sada eventualno vozio romobil. I to na guranje, a ne na struju”, piše Nađi.

Komentari