Davor Gjenero: Bojim se kako sve više skližemo u paraideološke teme, koje su postale veliki problem Hrvatske

Koliko trenutna javna rasprava između javnog i privatnog sektora utječe na formiranje političkih programa, te koliko će ‘Glas poduzetnika’ zaista biti glas koji može utjecati da se u predizborno vrijeme otvore društvena pitanja i egzistencijalni problemi koji su pred vratima, za portal Otvoreno komentira politički analitičar, Davor Gjenero.

“Rasprava između javnog i privatnog sektora svakako ima smisla, no trenutno nema političku težinu zbog toga što ne može utjecati na javne politike do formiranja iduće vlade, tako da se bojim kako sve više skližemo u paraideološke teme, ili pretpolitičke teme i veliki problem Hrvatske je što nikako ne izlazi iz toga,” kaže Gjenero.

Gjenero ne očekuje kako će pitanja koja proizlaze iz poduzetničkih inicijativa bitno utjecati na opredjeljenje birača na predstojećim izborima, jednako kao što niti trenutni politički establišment ne zastupa interese niti poduzetnika, niti javnog sektora.

“Ne vidim da ovaj tip rasprave bitno utječe na političke afilijacije, odnosno na politička opredjeljivanja birača. Desna strana političke arene trenutno ne zastupa interese poduzetnika, niti socijalisti, odnosno SDP zastupa tip javnih politike koje bi proizlazile iz sindikalnog miljea, tako da je to više dobra javna i društvena rasprava, nego li rasprava koja utječe na formiranje javnih politika,” zaključuje Gjenero.

Komentari