Danska stavila Hrvatsku na narančastu listu, evo i tko nam je još uveo restrikcije

profimedia

Hrvatsko veleposlanstvo u Kopenhagenu objavilo je na službenoj Facebook stranici da Hrvatska, zajedno s Francuskom, od 29. kolovoza prelazi u narančastu kategoriju preporuka za putovanje.

“Hrvatska, uz Francusku, će od 29. kolovoza u ponoć biti u narančastoj kategoriji preporuka za putovanje. Molimo hrvatske državljane da se od tada ponovno detaljnije informiraju i o uvjetima ulaska u Dansku za državljane iz država u narančastoj kategoriji”, objavilo je Veleposlanstvo.

HR, uz FR, će od 29. kolovoza u ponoć biti u narančastoj kategoriji preporuka za putovanje. Molimo hr državljane da se…



Gepostet von Croatian Embassy in Copenhagen am Donnerstag, 27. August 2020

Crvene liste

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj, u posljednjih nekoliko dana Hrvatska se našla na crvenim listama još nekih zemalja. To znači da hrvatski građani nakon ulaska u zemlju koja je Hrvasku stavila na crvenu listu moraju u 14-dnevnu karantenu.

Do sada su na crvenu listu Hrvatsku stavile Austrija, Slovenija, Irska, Finska, VelikaBritanija, Norveška i Cipar.

Pri ulasku u Italiju putnici iz Hrvatske moraju imati negativan test na koronavirus ne stariji od 72 sata.

Srbija je također pooštrila mjere te državljani Hrvatske pri ulasku u Srbiju moraju od 15. kolovoza imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Njemačka je na crvenu listu stavila dvije županije u Hrvatskoj, a to su Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija. Svi građani koji dolaze iz tih područja morat će se testirati, a vrijeme do testa provoditi u izolaciji.

Nizozemska je od 21. srpnja Hrvatsku stavila na narančastu listu i svima koji dolaze iz Hrvatske preporučuje se 14-dnevna samoizolacija, piše N1.

Komentari