Dadasović: Nakon ovog teškog puta pobjeda je ipak tu, vidjet ćemo je li lokalni šerif jači od pravomoćnih presuda i naredbi ministra

Bojan Dadasović, koji je bio pročelnik u Upravnom odjelu za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća Gline, uspio je dokazati da je nezakonito dobio otkaz.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“ŠERIF I NJEGOVA POBOČNICA NA KRAJU IPAK PALI NAKON 1372 DANA BORBE i 2000 STRANICA PRIJAVA I TUŽBI!

Nakon ovog teškog puta pobjeda je ipak tu. Bilo je teško, ali se isplatilo. Borio sam se protiv daleko nadmoćnijeg suparnika iza kojeg je stajao čitav sustav koji ni dalje ne miruje i pokušava me uplašiti. Sinoć sam zaprimio (online – za nepovjerovati!) zapisnik Upravne inspekcije kojim mi se poništava 4. put otkaz na istom radnom mjestu i nalaže povratak u roku od OSAM dana.



Ova priča je samo građane grada Gline stajala 300.000,00 kuna za odvjetničke usluge te blizu milijun kuna u brutu za plaće, jer pročelnica i zlostavljačica drugih službenika ne zna o pravu apsolutno ništa, već se za vrijeme radnog vremena bavi podjelom pilića i krmača (jer izbori su – pa treba znati odrediti prioritete).

Sada samo moramo pričekati tih 8 dana i vidjeti je li lokalni šerif jači od pravomoćnih presuda i naredbi ministra? Hvala svima na podršci!”, napisao je.

Dadasović je dobio otkaz, podsjetimo, prije četiri godine nakon smjene vlasti u Glini. Nakon što je gradonačelnik bio čovjek kojeg su podržavali HSLS, HSS, HSU i SDP, na vlast je pobjedom u prvom krugu došao HDZ-ov kandidat Stjepan Kostanjević koji se odlučio za preustroj vlasti.

To je Dadasović odlučio osporiti i pokrenuo je cijeli niz sporova protiv odluka koje je o tome donosila nova gradska vlast. Vrlo brzo, najesen 2017. godine, dobio je otkaz jer se, kako je pisalo u odluci, bez obrazloženja pet dana nije pojavio na radnom mjestu.

“Tri godine neprekidno sam upozoravao da će se ovo dogoditi, slao mailove, upozorenja, davao intervjue i ukazivao na sve one stvari koje su se sada dogodile. Naravno, nije bilo lako jer su me određeni primatelji ovog e-maila pokušali uplašiti različitim tobože anonimnim prijavama, kaznenim prijavama za namjetljivo ponašanje, tužbama za klevetu i sličnim glupostima koje me nisu uspjele preplašiti nego samo dodatno ohrabriti”, naveo je u travnju prošle godine za naš portal.

U siječnju prošle godine, Visoki upravni sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu o tome da je otkaz Dadasoviću bio – nezakonit.

Kako, bez obzira na pravomoćnu presudu, nije dobio poziv za povratak na posao, u travnju je na inspekciju Ministarstva uprave poslao predstavku na rad tijela Grada Gline vezano uz izvršenje presuda Visokog upravnog suda.

Inspekcija je u svom dopisu zatražila od Grada izvješće o tom slučaju. Ali i napisala kako je Grad Glina, s obzirom na pravomoćnu presudu, dužan Dadasovića vratiti na posao, te mu isplatiti plaću, doprinose i sva zaostala materijalna prava od 2017. naovamo.

 

Komentari