Curica pet dana bila u Infektivnoj zbog sumnjivog testa; Majka: Jedva čekam otići, da sam ovo gledala u filmu, ne bih vjerovala

Pixabay

Obitelj iz Plaškoga javila je u petak medijima da je njihovo 18-mjesečno dijete od utorka u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu s lažno pozitivnim nalazom, a karlovačka epidemiologinja Biserka Hranilović rekla je za Hinu da do rezultata ponovnog testiranja ostaju na snazi sve dosadašnje mjere.

U petak je Karlovački Županijski stožer Civilne zaštite poručio građanima da je zbog zaraze koronavirusom u Plaškom, gdje se zarazilo 18-mjesečno dijete, potreban još veći oprez i zaštita, posebice zato što epidemiolozi nisu mogli utvrditi mogući izvor zaraze. Obradom svih kontakata s djetetom nije pronađen nitko pozitivan na koronavirus.

Epidemiologinja Biserka Hranilović nazvala je to prvom lokalnom transmisijom u Karlovačkoj županiji, a nakon vijesti iz Plaškog da dijete navodno nije zaraženo, rekla je da i oni čekaju rezultate ponovnog testiranja iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Potvrdila je da su 7. travnja dobili od pedijatrijskog odjela ogulinske bolnice obavijest o potvrđenom novom slučaju te da su odmah propisali mjere protiv širenja zarazne bolesti.



U samoizolaciju su otišle dvije pedijatrice, šest medicinskih sestara i jedna spremačica jer su bile u kontaktu s tim djetetom, a pedijatrijski odjel privremeno je zatvoren.

Nakon što su neki mediji prenijeli informaciju od djetetove obitelji da ono nije ni bilo zaraženo i da se vraća kući, Hranilović je rekla kako oni još nemaju potpunu informaciju te da na snazi ostaju sve mjere dok se situacija ne razjasni.

Osim toga, iz karlovačke Opće bolnice otpušten je popodne prvi pacijent koji je ozdravio od Covida-19 u Karlovačkoj županiji. Riječ je o Ogulincu koji je prije 28 dana bio prva zaražena osoba u toj županiji.

Došao i drugi nalaz testiranja

Naloženo je testiranje na koronavirus i za majku i za druge članove obitelji. Nalazi svih šestero članova obitelji pokazali su se negativnima, pa je majka zatražila testiranje i za sebe i za dijete. I ti su nalazi došli negativni. ”Upravo je stigao i drugi negativan nalaz, onaj u Ogulinu je očito bio lažno pozitivan”, rekla nam je majka koja je s malenom djevojčicom pet dana bila u Infektivnoj klinici.

”Večeras ćemo biti kod kuće, jedva čekam otići”, kaže za Dnevnik.hr majka koja uskoro treba roditi treće dijete. Dodaje da joj cijelo vrijeme nije imalo smisla da malena ima koronavirus jer tri tjedna nisu nikamo išle i čuvale su se kod kuće.

”Ovo nema ni u filmu, da sam gledala ovo u filmu, ne bih vjerovala”, rekla je majka. Kaže da ono što je doživjela ne bi nikome poželjela. ”Ovo je bilo najgorih pet dana u mom životu. Nisam se imala gdje okupati, nema kupaonice. Samo je umivaonik u sobi i dječja WC školjka, a sve je u staklu…”, ispričala je ogorčeno i požalila se da im je bilo vruće, a nisu smjele ni otvoriti prozor.

Komentari