Čovjek koji je snimio požeškog gradonačelnika u namještanju poslova: Ne živim normalno, to su drumski razbojnici

“Ja od ožujka prošle godine ne živim normalno. To su drumski razbojnici. Tako bih ja to okarakterizirao”, izjavio je u telefonskom razgovoru Josip Vitez, sada već bivši direktor požeškog Komunalca koji je smijenjen 23. prosinca prošle godine kada, kako tvrdi, nije pristao igrati po pravilima Darka Puljašića, požeškoga gradonačelnika i njegova zamjenika, dogradonačelnika Marija Pilona, pri odabiru tvrtki koje će raditi poslove na energetskoj obnovi stambenih zgrada, za što je bio raspisan natječaj.

Gradonačelnik, a ujedno i saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić i Mario Pilon, također HDZ-ovac, nalaze se pod izvidima USKOK-a koji su počeli još u travnju prošle godine, a zbog sumnje u namještanje poslova energetske obnove višestambenih zgrada kojima upravlja požeška gradska tvrtka Komunalac.

Podsjetimo, Telegram je objavio snimke snimljenih razgovora u kojima su početkom siječnja prošle godine Pilon i Puljašić od tadašnjeg direktora Komunalca Josipa Viteza tražili da namjesti poslove na obnovi zgrada za nekoliko lokalnih, požeških tvrtki.

HDZ-ov gradonačelnik snimljen kako namješta poslove: Nemaš se čega bojati, sve je pokriveno



Vitez je, pak, prethodno dobio informaciju što će se od njega tražiti, pa je na razgovore s čelnim ljudima Grada došao “naoružan” diktafonom te je tajno snimio sve o čemu su razgovarali. Te snimke danas ima USKOK.

Bivši direktor Komunalca kaže kako je nakon tih razgovora bio izložen pritiscima te je o svemu razgovarao s predsjednikom županijske organizacije HDZ-a dr. Željkom Glavićem, kojem je predao snimke, on ih proslijedio policiji, a policija USKOK-u.

“Ja sam posredno od poduzetnika dobivao poruke da ću ostati bez posla i da neka razmislim jer je pitanje hoću li negdje naći posao kada me smijene. Te prijetnje su se intenzivirale nakon što je gradonačelnik Puljašić izabran u Sabor. Ja sam snimke razgovora pohranio na nekoliko adresa kod rodbine i prijatelja. Kad su one došle u posjed policije, dogradonačelnik Pilon mi je poručio da su iz policije dobili informaciju o tim snimkama”, kazao je Vitez za Jutarnji list. Bilo je to u travnju prošle godine, a sredinom svibnja dao je iskaz u sjedištu USKOK-a u Zagrebu.

Komentari