COVID bolnica u KB Dubrava otvorena jer raste broj oboljelih u Infektivnoj

profimedia

Covid bolnica u KB Dubravi otvorena je zato što broj bolesnika u infektivnoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” kontinuirano raste već nekoliko dana, rekao je Ivica Lukšić, dr. med. koordinator bolničkog liječenja oboljelih od covida-19 u KB Dubravi.

U Hrvatskoj je trenutačno malo manje od dvije i pol tisuće oboljelih. Na bolničkom je liječenju 258 pacijenata, od čega na respiratoru njih 14. Ponovno je otvorena covid bolnica u KB Dubravi.

“Trenutačno imamo dva pacijenta koja su covid pozitivna koji osim te infekcije imaju i druge bolesti zbog kojih su primljeni u naš centar. Otvoreni smo zato što broj bolesnika u infektivnoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” kontinuirano raste već nekoliko dana. U stalnoj smo komunikaciji s infektivnom klinikom i pripravnosti. U onom trenutku kad infektivna klinika popuni svoje kapacitete za covid bolesnike, KBC Dubrava u svojem kliničkom centru primit će ostatak bolesnih”, rekao je Lukšić gostujući u Temi dana HRT-a.

Lukšić je istaknuo kako je sad bitno drugačija situacija jer imamo iskustvo od proteklih šest mjeseci što se tiče covida-19.



Rekao je i da ostale bolesti nisu stale i kako se mora o tome voditi računa. “U KB-u Dubrava dijagnostika radi u dvije smjene pa se dogodilo da famozne liste čekanja za neke pretrage nisu bile nikad manje. Zbog koronavirusa smo uspjeli neke stvari poboljšati”, dodao je.

Kazao je i kako načelno u kazne ne vjeruje. “Važno je da ljudi shvate da iz ovoga nećemo izaći sami i da svi moramo biti odgovorni”, zaključio je, prenosi N1.

Ponovo otvorena COVID bolnica u Dubravi, pacijente očekuju već za koji dan

Komentari