Ćorić usred najveće ekonomske krize i kaosa gomila savjetnike. Zaposlio je još jednog za strateško planiranje i medije

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bez obzira na tešku gospodarsku krizu izazvanu pandemijom Covida 19 i katastrofalne posljedice potresa u Petrinji, Sisku i Glini, Tomislav Ćorić zaposlio je još jednog savjetnika

Ministar se pobrinuo se za uhljebljivanje još jednog stranačkog kadra, Ivana Karla Stipića (30), koji je, ministrovim potpisom, postavljen na mjesto posebnog savjetnika u Ćorićevu kabinetu.

Samo dva mjeseca prije toga, Ćorić je u svoje ministarstvo, na potpuno iste poslove, primio još jednog posebnog savjetnika, čiji je popis radnih zadataka na vlas isti onim na koje je sada primljen i Ivan Karlo Stipić – “savjetovanje, pripremne radnje u vezi sa strateškim planiranjem, suradnja s medijima te pružanje pomoći za obavljanje navedenih poslova”.

Taj, lani primljeni Ćorićev savjetnik, bio je Domagoj Bačić, član HDZ-a i diplomirao je – kako je tada pisao portal Index – na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu prošle godine, pa je dakle bez ikakvog radnog iskustva došao na mjesto Ćorićevog savjetnika, piše Telegram.



Bez obzira na tešku gospodarsku krizu izazvanu pandemijom Covida 19 i katastrofalne posljedice potresa u Petrinji, Sisku i Glini, prima još jednog savjetnika s potpuno istim opisom poslova: savjetovanje, pripremne radnje u vezi sa strateškim planiranjem, suradnju s medijima te pružanje pomoći za obavljanje navedenih poslova.

Naravno, nepotrebno je reći kako je i Ivan Karlo Stipić, baš kao i ranije primljeni Ćorićev savjetnik Domagoj Bačić, član HDZ-a.

Ivan Karlo Stipić, primljen je doduše na određeno vrijeme i radit će ”najdulje dok traje mandat ministra gospodarstva i održivog razvoja”. Dakle, može biti siguran još tri i pol godine, ukoliko naravno Ćorić izdrži do kraja i ukoliko novi eventualni ministar, odluči li se premijer Andrej Plenković ”osvježiti” Vladu kako što je to učinio u prošlom mandatu, ne dovede nekog svog uhljeba, piše Telegram.

Komentari