Cijepljena je i prva zdravstvena djelatnica u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’

Screenshot/N1

U Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević cijepljena je radnica te ustanove. Ondje se nalaze premijer Plenković, ravnateljica Klinike Alemka Markotić te ministar zdravstva Vili Beroš.

Nakon cijepljenja u Klinici Fran Mihaljević ravnateljica Alemka Markotić kazala je: “Odlučili smo da će naš prva radnica biti naša doktorica Nikolina Bogdanić, jedna od najboljih specijalizantica. Od samog početka pandemije, ona kao i ostali na prvoj su liniji, pa smo njima dali prioritet”, kazala je.

“Ovo je jedan važan dan, jedan optimističan dan gdje na sam Božić započinje nešto što će nam, nadam se, omogućiti da se krenemo rješavati pandemije”, dodala je.

“Svi smo mi ljudi. Ne treba nikoga osuđivati. Mislim da će polako drugi shvatiti i ohrabriti se i štiti svoje obitelji i sve oko sebe”, rekla je Markotić. Naglasila je da se ne može cijepiti onaj tko ima akutnu infektivnu bolest. Danas će se cijepiti tridesetak radnika, dodala je.



Nakon Alemke Markotić izjavu za medije dao je ministar zdravstva Vili Beroš: “Proljetos je Klinika za infektivne bolesti bila je mjesto gdje je započela borba protiv covida-19, a vjerujem da ovaj početak cijepljenja predstavlja najavu završetka ove epidemije”.

“Isto tkao želim ponoviti da nas čeka još jedan period hladnih, zimskih mjeseci gdje se moramo pridržavati mjera”, dodao je Beroš.

“Imamo novo moćno oružje. Cijepljenje je uzrokovalo da su eliminirane, reducirane brojne bolesti. Nadamo se da će tako biti s covidom-19. Gledajmo u svijetlu budućnost i cijepimo se. Hrvatski narod je znao pokazato solidarnost i brigu za druge. Učinimo to i sada da bi ova ugroza trajala čim kraće”, kazao je ministar Beroš.

Komentari