Čelni čovjek Plive: Ako se lanac nelikvidnosti nastavi, mogao bi se dogoditi novi Agrokor – sustav će samo stati

screenshot nova tv

Mihael Furjan, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i čelni čovjek Plive komentirao je obustavu lijekova prema bolnicama od strane Medike, kao i cjelokupni problem dugova države prema veledrogerijama.

Premijer je o toj temi ranije rekao kako nije računovođa pa da zna kada će se platiti drogerijama te da se priča ponavlja uoči izbora, a ministar Beroš spašavao bi stvar tako što bi građani plaćali više.

“Pitanje je dana kada će taj lanac nelikvidnosti puknuti”, ocjenuje Furjan i dodaje kako je to sasvim realan scenarij.

“Bit će kao u sustavu Agrokora, do jučer je kompanija poslovala, a kada je stalo plaćanje od banaka, jednostavno je sustav stao”, uspoređuje Furjan.



Kaže kako distributeri lijekova prvo očekuju gašenje vatre pa zatim neki plan kako problem neplaćanja dugoročno rješiti.

“Generirao se novi dug od novih milijardu kuna, naplati se samo 15 posto i onda je to ogroman problem. Svi mi plaćamo poreze i doprinose, nije nam jasno gdje je taj novac”, kaže Furjan.

Komentirao je i najave ministra Beroša o većim izdvajanjima sa plaća građana za zdravstvo.

“Kontinutirao se od strane poslodavaca traže veća izdvajanja. Kako se mogu avansno plaćati maske i cjepiva, a veledrogerije čekaju naplatu godinu dana?”, pita se Furjan, prenosi Dnevnik.hr.

 

Komentari