Capak poručio građanima: Navijajte uz epidemiološke mjere, sve drugo vodi u zatvaranje

Krunoslav Capak Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pozvao je građane da navijaju za našu reprezentaciju na epidemiološki prihvatljiv način jer sve drugo vodi u probleme i zatvaranje.

“Nećemo imati sezonu ni pravo ljeto. Preporučujemo ugostiteljskim objektima da organiziraju gledanje utakmica uz epidemiološke mjere. Sve će nadzirati inspektori Civilne zaštite i Državnog inspektorata. U našoj današnjoj odluci jasno piše da se traži od lokalnih i županijskih Stožera da nadziru takva događanja”, rekao je u Dnevniku HTV-a.

Za okupljanje u Zadru nakon utakmice rekao je da je jako loše. “To je epidemiološki loše za naše zdravlje, a s druge strane se šalje loša slika u svijet koja odbija one koji žele sigurno ljetovati”.


Na pitanje je li diskriminacija digitalna potvrda za prelazak granice, ulazak na koncerte i sl. rekao je kako smatra da nije, te dodaje da je Europska unija donijela za sebe takav propis.

“Mi mislimo da će se to koristiti za sigurna okupljanja, smatramo da možemo tu digitalnu potvrdu koristiti i u te svrhe i mislim da je to stimulacija građanima da se cijepe”.

Razmišlja li se da se vrijeme dodatno produži, ističe da kako misli da je do ponoći sasvim dovoljno. Za vjenčanja i koncerte kaže nema ograničenja. “Događaji iz sredine ljeta nas upućuju na veliki oprez”.

Gdje su ‘rupe’ što se tiče cijepljenja, ističe kako se najviše ljudi cijepilo u Zagrebu i Međimurskoj županiji.

“Prosjek Hrvatske je relativno dobra brojka i vjerujem da ćemo postići naš cilj do kraja lipnja”, zaključio je i dodao da nema viška cjepiva.


Komentari