Capak o cijepljenju: Cijepit ćemo rizične skupine po prioritetima

Krunoslav Capak Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

“Vlada RH, Ministarstvo zdravstva i HZJZ vodili smo brigu da osiguramo dovoljnu količinu cjepiva za populaciju Hrvatske. U startu smo dogovorili 2 milijuna i 700.000 doza za Oxfordsko cjepivo, to je tada bilo najizglednije”, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak nakon sastanka u Banskim dvorima.

Dodao je kako smo dobili nešto manje doza od EU te naknadno dogovorili još 900.000 doza Johnson&Johnson.

“Time smo pokrili rizične skupine, 1 800.000 doza. No, onda je poslalo izglednije da će prvo biti Pfizerovo cjepivo. Onda smo dogovorili milijun doza. Zatim smo i od Moderne tražili milijun doza. Cijepit ćemo rizične skupine po prioritetima”, rekao je Capak.

Evo kojim ćemo se redom cijepiti

“Prvi su zdravstveni djelatnici, a paralelno su to osobe iznad 65 godina i kronični bolesnici. Prioriteti su i djelatnici u socijalnom sustavu, vojska i policija”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i dodao da će cijepljenje biti dobrovoljno.



Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je sastanak s članovima Znastvenog savjeta.

Sastanak se održava nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite danas predstavio nove mjere kojima se, između ostalog, dodatno ograničavaju okupljanja i rad ugostiteljskih objekata. Mjere stupaju na snagu u ponoć u subotu.

Plenković: Situacija je ozbiljna, a bude li potrebno razmatrat ćemo dodatne mjere

Komentari