Canjuga želi graditi trgovački centar, njegova tvrtka priložila je dokaz da ima 37 milijuna kuna ‘u kešu’

Igor Soban/PIXSELL

Ludbreg će dobiti još jedan trgovački centar vrijedan oko 25 milijun kuna, koji će graditi tvrtka Zlatka Canjuge. Naime, tvrtka ENS u njegovu vlasništvu poslala je ponudu za kupnju zemljišta u gradskom vlasništvu na javni natječaj koji je raspisao Grad Ludbreg.

Radi se o parceli između postojećeg trgovačkog centra (Spara) i ludbreškog svetišta, točnije parceli odmah do parcele s postojećim centrom, piše Podravski.hr.

Tvrtka je spremna za zemljište površine 7372 metra četvornih u gradski proračun uplatiti nešto više od dva milijuna kuna, a to će se uskoro i dogoditi jer je Gradsko vijeće ove srijede na sjednici sazvanoj samo zbog te točke prihvatilo ponudu tvrtke ENS.

Plan je da se u najviše dvije godine na toj čestici izgradi centar veličine kao i postojeći, ali na površini nešto većoj od 3200 četvornih metara.



U trgovačkom centru planira se zapošljavanje 40-ak radnika. “Smatram da bi izgradnja novog trgovačkog centra, uz već postojeći trgovački centar sagrađen na susjednoj čestici, dodatnom površinom, proširenjem ponuđenih trgovačkih i uslužnih sadržaja i novim asortimanom značajno podigla trgovačku ponudu te time pridonijela razvoju lokalne zajednice i otvaranju novih radnih mjesta u gradu Ludbregu i okolici”, naveli su iz tvrtke ENS svoj poslovni plan.

Da misle ozbiljno, dokazali su i izvatkom iz svog bankovnog računa u kojem stoji da trenutačno raspolažu s 37 milijuna kuna u “kešu”, piše podravski.hr.

Zlatko Canjuga široj javnosti poznat je po svom političkom djelovanju u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Njegov strelovit politički uspon dogodio se 1994. godine kada je izabran za glavnog tajnika HDZ-a. Bio je član Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti u uredu Predsjednika Republike. Godinu dana kasnije imenovan je za savjetnika Predsjednika za društvene djelatnosti.

Također, bio je i saborski zastupnik, i vrlo blizak suradnik pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a šira javnost pamti ga kao predsjednika NK-a Croatia, u doba kad je NK Dinamo nosio to ime, koje je izazvalo mnogo kontroverzi. Nakon smjene vlasti 2001. godine Zlatko Canjuga nestaje s političke scene i baca se u poduzetničke vode.

Komentari