Čaleta otkrio zašto je pobjegao: Vidio sam roditelje taj dan, sve me slomilo…

Osumnjičeni ubojica Branimir Čaleta uhićen je sinoć oko 20:20 sati u blizini Poljuda nakon što je s lisicama na rukama osam sati ranije pobjegao pravosudnim policajcima koji su ga sa Županijskog suda u Splitu trebali vratiti u zatvor u Bilicama.

Nakon uhićenja, Branimir Čaleta je rekao policajcima da taj dan uopće nije planirao bježati.

“Sve me slomilo, taj dan sam u sudnici vidio roditelje i to me slomilo, a ja sam ipak već 13 mjeseci zatvoren i jako mi je teško tako provoditi dane u ćeliji. Nakon tog emotivnog susreta sam odlučio pobjeći. Ne, nije točno da mi policajci nisu stavili lisice na ruke, to je apsolutna izmišljotina! Oni su lisice stavili na moje ruke, a ja sam ih već u toku bijega odbacio, i to prije nego sam došao na Tursku kulu”, rekao je policajcima Čaleta, koji na humano postupanje pravosudnih policajaca baš i nije odgovorio svojim korektnim ponašanjem, piše Slobodna Dalmacija.

Kako god, pamtit će se da je satima trajala intezivna potraga za 36-godišnjim Čaletom iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u trenucima dok je bila u osmom mjesecu trudnoće.


Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra “Lidl”. Nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Komentari