Čačić oštro po Vladi: Jako su lutali i sad trpimo posljedice te štete, moraju preuzeti odgovornost

screenshot HRT

Predsjednik Reformista te donedavni jamac Vladine većine u Hrvatskom Saboru, Radimir Čačić komentirao je nizak odaziv građana na cijepljenje te iznio svoje viđenje i rješenja pri čemu nije štedio na kritikama aktualne Vlade.

Situaciju je komentirao u emisji N1 Izvan okvira gdje je gostovao sa potporedsjdnikom SDP-a, Sinišom Hajdašem Dončićem.

Na početku je komentirao kampanju “Cijepi se”.

‘Čvrsto je struka, ali Vlada nije’

“Ja mislim da je podbacila, da otpočetka nije bila dobra, previše lutanja, nije bilo čistih i jasnih stavova i danas je takva. Čak i unutar samog Vladinog znanstvenog savjeta je bilo glasova koji su stvarali zabunu i zbrku. Od toga se nitko jasno nije odgradio. Čvrsto je struka, ali Vlada nije. Vlada je jako, jako lutala i sada trpimo posljedice te štete”, rekao je te dodao:



“Građani jednostavno nisu, rekao bih, i danas je tako, dobili dovoljno jasnu sliku o čvrstom, ozbiljnom, odgovornom pristupu i stavu Vlade i sada treba tražiti rješenja i ta tema je goruća obzirom na to da imamo BDP od kojeg 25% otpada na turizam”.

Tvrdi i kako zdrava pamet nalaže da nisu svi iz stuke učlanjeni u HDZ te da se nedovoljno spominje i da su neki stekli prirodni imunitet kada su preboljeli covid.

“Ne biste vjerovali, čak i ti ljudi koji su preboljeli, znaju što su prošli, ali odbijaju cijepljenje. Morat će se ozbiljno potezi povući, o tome treba razgovarati. Osobno sam za vrlo jasne stavove, treba nadrasti politikantske interese, treba preuzeti odgovornost, mi smo među najlošijim i najugroženijima u Europi.

‘Apsolutno sam za to da se cijepljenje zakonom propiše’

Teški smo oko odluka, čak i u onoj krizi da nismo inzistirali, rekao bih ucijenili, da barem zatvorimo ugostiteljstvo, ni to Vlada ne bi donijela. Vlada će morati preuzeti odgovornost. Što se mene tiče apsolutno sam za to da se to zakonom propiše”, rekao je za cijepljenje.

Ističe i kako je na Vladi da preuzme odgovornost za građanje i njihovo zdravlje, a ne da se bore za sljedeći mandat.

Komentari