Bulj: Nema nikakvog razloga da Peović i Tomašević bježe od činjenice da im je Tedeschi financijer. Tedeschijeva kapitala ne bi bilo da nije bilo Partije

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

“Nema nikakvog razloga da Katarina Peović i Tomislav Tomašević bježe od činjenice da im je Tedeschi financijer. Tedeschijeva kapitala ne bi bilo da nije bilo Kati i Tomislavu drage Partije. A uz to je Emil učinio sve da Cetinska krajina bude okupirana od JNA i Kati tako drage petokrake”, napisao je Miro Bulj na društvenim mrežama.

Komentar je to na tekst kojeg je prenio portal Otvoreno, a u kojem piše da je Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, čvrsto odlučio pomagati ujedinjenu ljevicu u pohodu na osvajanje Zagreba, ali i jačanju za neke nove parlamentarne izbore, otkrio nam je naš izvor blizak vrhu platforme Možemo. 

Katarina Peović iz Radničke fronte to opovrgava, ali dala je naslutiti da osim dima, u toj priči ima i vatre…

“Ja za to prvi put čujem, Radnička fronta s tim nema veze. No, ja mogu govoriti ispred Radničke fronte, ne mogu govoriti za druge partnere iz naše široke koalicije”, rekla nam je, a mi smo joj natuknuli kako smo informaciju dobili iz Možemo.



“Za to morate pitati njih, ja ne mogu govoriti u njihovo ime. Za moguće financiranje Možemo od strane Tedeschija, pitajte Tomislava Tomaševića”, rekla nam je.

Međutim, Miro Bulj u svom komenatru piše kako je još 1988. Thedeschijevoj firmi “Rothem” Partija je osigurala početni kapital.

“Uz to je preko svoje druge firme Meteor paper ukrao miljun njemačkih maraka namijenjenih za obranu Sinja od agresije četnika, pobunjenih Srba i JNA.

“Nema nikakvog razloga da Katarina Peović i Tomislav Tomašević bježe od činjenice da im je Tedeschi financijer. Tedeschijeva kapitala ne bi bilo da nije bilo Kati i Tomislavu drage Partije. A uz to je Emil učinio sve da Cetinska krajina bude okupirana od JNA i Kati tako drage petokrake.

Zbog nestanka novca za obranu Cetinskog kraja osobno sam podigao niz kaznenih prijava ali institucije hrvatske države nisu ništa učinile jer je Tedeschi kao što sada financira Možemo dosad obilno financirao i ostale važne aktere na političkoj sceni”, napisao je Bulj na Facebooku.

Komentari