Bulj napao Plenkovića: Ne želite proglasiti isključivi gospodarski pojas zbog dobrih odnosa s fašistom koji svojata Dalmaciju i Istru

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Na sjednici Hrvatskog sabora u srijedu zaoštrilo je između predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i zastupnika Mosta nezavisnih lista Mire Bulja.

Saborski zastupnik Mosta postavio je pitanje o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa i hrvatskim ribarima.

“Smatram kako je suverenizam da hrvatski narod, poljoprivrednik i ribar budu jednakopravni unutar Europske unije. Zašto mi nismo zabranili prodaju poljoprivrednih zemljišta, kao što je to učinila Mađarska? Zašto mi nismo proglasili isključivi gospodarski pojas, a to je naše pravo. To su pitanja koje zanimaju naše građane. Zašto nemamo moratorij na kredite i kamate, a u Sloveniji ih ima?”, upitao je Bulj Plenkovića.

Premijer mu je na to odgovorio da nije njegov problem to što Bulj i njegove kolege iz stranke nisu bili uključeni u ulazak Hrvatske u Europsku uniju.



“Hvala lijepa zastupniče Bulj, ali meni se čini da će za ribare biti još 270 milijuna eura za hrvatske ribare iz paketa koji smo danas predstavili. Imali još netko tko će nam dati 270 milijuna eura za  hrvatske ribare? Ako ga nađete, ja ću Vas razumjeti. Međutim, nećete ga naći. Nitko i ništa nam to ne može dati, osim članstva u Europskoj uniji. Razumijete da smo 30 godina išli u Europsku uniju, od govora predsjednika Tuđmana za ovom govornicom. A to što Vi i Vaši kolege nisu u tome sudjelovali, niste pratili, niste razumjeli i dali doprinos, to je Vaš problem.”

Saborski zastupnik Mosta nakon toga optužio je Plenkovića da nije proglasio pojas kako bi ostao u dobrim odnosima s bivšim predsjednikom Europskog parlamenta Antonijom Tajanijem.

“Tražim stanku u ime Mosta jer predsjednik Vlade nije odgovorio na pitanje. Klub mosta je davao dobre prijedloge, između ostaloga i da se proglasi gospodarski pojas. Vi to ne želite zbog dobrih odnosa s Tajanijem, fašistom koji svojata Dalmaciju i Istru. Ponavljam pitanje, zbog čega niste imali hrabrosti proglasiti gospodarski pojas.”

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odobrio je stanku.

Komentari