BUKTI POŽAR U SPLITU Zapalilo se reciklažno dvorište, vatrogasci su na terenu

screenshot

Jutros oko 3.05 sati u reciklažnom dvorištu za oporabu papira i plastike tvrtke ‘Eko komunalije plus’, na adresi 4. Gradijske brigade 32, na TTTS-u, buknuo je golemi požar.

U JVP-u Split na požarištu je 40 vatrogasaca s 13 vozila, pripadnici JVP Split, DVD Split, DVD Žrnovnica, DVD Vranjic, DVD Solin , DVD Mladost i DVD Podstrana.

Vatra je oko 4.40 lokalizirana, no gašenje i sanacija će potrajati budući da gore bale papira i palastike. Kako je riječ o materijalu koji se teško gasi s požarišta se razvija gusti dim koji je zavio cijeli TTTS sve do mora.

Objekt tvrtke za oporabu ni u jednom trenutku nije bio ugrožen, niti kuće i drugi objekti u vlasništvu građana. Što je uzrok nastanku ovog požara u čuvanom dvorištu tvrtke, utvrdit će se očevidom.



Riječ je o poduzeću koje se bavi sakupljanjem, skladištenjem, prijevozom i zbrinjavanjem ambalažnog optada (kartona, folija, sakla), papira, građevinskog, drvenog i metalnog otapada, plastike, biorazgradivog i glomaznog otpada, prenosi Dalmatinski portal.

Riječ je o poduzeću koje se bavi sakupljanjem, skladištenjem, prijevozom i zbrinjavanjem ambalažnog optada (kartona, folija, sakla), papira, građevinskog, drvenog i metalnog otapada, plastike, biorazgradivog i glomaznog otpada.

Komentari