Bubaš: Cijepljenje je sloboda kretanja, a procijepljenost je zadovoljavajuća

screenshot HRT

 Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc. Marija Bubaš kaže da je procijepljenost je po njenom mišljenju zadovoljavajuća, s obzirom na zainteresiranost i okolnosti nedostatka cjepiva koje sad dolazi u sve većim količinama i ima ga dovoljno. Ipak, postoji još velik broj građana koji su neodlučni.

Za udaljenost od kraja epidemije kaže:  “Mislim da smo poprilično daleko od toga, jer sve to treba promatrati staloženo i gledati brojke. Procijepljenost je po mom mišljenju zadovoljavajuća, s obzirom na zainteresiranost i okolnosti nedostatka cjepiva koje sad dolazi u sve većim količinama i ima ga dovoljno. Ipak, postoji još dovoljno velik broj građana koji su neodlučni.”

Također je i pozvala sve građane na cijepljenje: “Naši građani imaju krive procjene, za mene je cijepljenje sloboda i zdravlje, i to su dva najbitnija zaključka kad netko razmišlja hoće li se cijepiti ili ne”

“Apel na razum, cijepljenje štiti od zaraze, cijepljenje štiti od teškog kliničkog oblika bolesti, cijepljenje štiti od umiranja. Cijepljenje je i sloboda kretanja”, piše HRT.



Komentari