Brigadir Butjer: Obilježavamo pobjedu nad zločincima koji su ubijali, razarali i pljačkali, nad politikom koju je Vučić promovirao

Screenshot N1

Brigadir u mirovini, zapovjednik legendarne Prve gardisjke brigade “Tigrovi” i sudionik Oluje Eduard Butjer rekao je kako se ponosi Olujom i svime što su postigli u toj operaciji.

“Oluja je veličanstevna operacija. Bez obzira na pokušaje omalovažavanja i lažnog prikazivanja, svima nama koji smo sudjelovali, a vjerujem i građanima Hrvateske, to je pobjeda nad neprijateljem i njegovom politikom”, rekao je Butjer u Studiu N1.

Reagirao je na jučerašnju izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao da “Republika Hrvatska ovaj dan naziva i proslavlja kao Dan pobjede”, pa upitao – “Pobjede nad kim?”.

“Treba ga podsjetiti da je taj dan dan pobjede nad velikosrpskom i četničkom politikom, nad zločincima koji su ubijali, razarali i pljačkali po Hrvatskoj, dan pobjede nad politikom koju je on osobno promovirao”, naveo je Butjer.



Smatra da bi država trebala “čvršće i agresivnije djelovati na Vučićeve i Dodikove napade”.

To što je general Danijel Rehak održao govor mu, kaže, nije smetalo, no ipak smatra da je to trebao biti netko od branitelja koji su sudjelovali u Oluji.

Komentari