Branitelj poslao poruku Vladi: Borio sam se s Blagom Zadrom za samostalnu Hrvatsku i opet ću ući u bitku

Srdjan Vrancic / CROPIX

Stipo Mlinarić Ćipe, desna ruke Miroslava Škore i član Domovinskog pokreta obratio se snažnom porukom Vladi.

“Preživjeli pripadnici Turbo voda među zadnjima ulaze u kombinat Borovo. Tmuran je to bio dan, 19. studeni 1991. Golema nijema tuga nastanila je srce, u ustima je okus baruta i krvi. Pao je Grad. U skloništu obućare prizor koji ledi dušu. Nekoliko tisuća žena, djece i staraca zbijeni u dvorani, nekoliko tisuća premorenih i izmučenih ljudi stoje nijemo – u apsolutnoj tišini. A u svoj toj boli, ni jednog uzdaha, kamoli zvuka. Jer svaki i najmanji zvuk mogao bi odati da su se ovdje sakrili civili: tog istog jutra zapaljen je obližnji kombinat u kojem su bili civili i ranjenici. Gledam nijem u tu njihovu glasnu tišinu i u srcu znam: vrijedilo je ginuti za Vukovar. Jer Vukovar, to su oni – ovi ljudi.

Trenutnoj Vladi koja silno želi preuzeti zasluge za dobar razvoj epidemiološke situacije u Hrvatskoj poručujem: niste zaslužni vi političari, već ovaj naš odgovoran, discipliniran i suosjećajan hrvatski narod.

Moje ime je Stipo Mlinarić, borio sam se sa svojim zapovjednikom Blagom Zadrom za samostalnost Hrvatske onda, a tako ću i sada. Odlučio sam ponovo ući u bitku za Hrvatsku, onakvu kakvu smo sanjali, onu za koju smo se borili. Domovinski pokret jedina je politička stranka koja neće dopustiti da se nastavi politička izdaja interesa mog naroda.


A za taj narod, i samo za njega, ponovo sam spreman dati sve.”

Komentari