Božinović: Vlada je puno uložila u Split. Napravit ćemo analizu. Najvažnije je da smo prvi put pobijedili u Osijeku

Ivo Ravlic / CROPIX

Potpredsjednik vlade i član Nacionalnog vijeća HDZ-a Davor Božinović rekao je u nedjelju da je HDZ pobjednik lokalnih izbora istaknuvši kako će osvojiti jednak broj županija, ako ne i više, u odnosu na prošle četiri godine.

“Očito je da je HDZ pobjednik ovih izbora. U najmanju ruku imat ćemo rezultate kao i prije četiri godine”, rekao je Božinović novinarima nakon prvih izlaznih anketa u Središnjici HDZ-a.

Poručio je kako vode svuda tamo gdje su očekivali, čak i u nekim županijama gdje su rezultati anketa pokazivali drugačije.

Upitan za komentar rezultata izbora za splitskog gradonačelnika, gdje Ivica Puljak uvjerljivo vodi pred Vicom Mihanovićem, rekao je da će HDZ napraviti analizu Splita.



“Nakon što je Vlada uložila toliko u Split, nakon što je Split doživio procvat pod vodstvom HDZ-a i nakon što su birači glasovali na način da nisu kaznili čak ni antisemitske izjave koje su dolazile od strane protukandidata, to je nešto o čemu se svi moraju odrediti i razmisliti”, rekao je.

Ustvrdio je da u Splitu pobjeđuje kandidat koji je slao poruke neprimjerene 21. stoljeću. Da je to kojim slučajem bio kandidat HDZ-a, nije teško zamisliti što bi se dogodilo, kaže Božinović.

Izrazio je zadovoljstvo što su po prvi put pobijedili u Osijeku i što će imati najmanje jednak broj županija, ako ne i više, u odnosu na prije četiri godine. “Nakon 30 godina, kada je HDZ prvi put dobio većinsku podršku hrvatskog naroda, to se događa i večeras”, naglasio je.

Upitan o rezultatima u Šibensko-kninskoj županiji, gdje HDZ-ov Goran Pauk gubi od nezavisnog Marka Jelića, kratko je rekao – vidjet ćemo, noć je duga. Naveo je kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji očekuju dobiti župana kao i u Varaždinskoj županiji.

“HDZ već trideset godina na svim razinama vlasti vodi voljom hrvatskog naroda i tako će biti i večeras”, poručio je.

U Središnjicu HDZ-a nešto prije 19 sati, uz predsjednika Andreja Plenkovića, došli su i članovi vodstva stranke koji tamo prate rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Komentari