Božinović: U tijeku su izvidi DORH-a i policije vezano uz curenje informacija

Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je nakon svečanosti povodom Dana policije.

Komentirao je curenje odnosno proboj mjera, a vezano uz policijsku akciju Janaf.

“Naravno da to nije dobro. Međutim, koliko mi je poznato, rade se izvidi iz DORH-a u koordinaciji s policijom, koji su usmjereni na otkrivanje razloga i koji su usmjereni na pucanje tih mjera. Onaj najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju dovršen je na način da su podnesene odgovarajuće kaznene prijave. Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas obavijestiti kad će imati neke rezultate”, kazao je Božinović, prenosi N1.

Naglasio je kako su sva ta kriminalistička istraživanja dugotrajna.



“Ono što opet želim naglasiti, sva ta kriminalistička istraživanja su dugotrajna. Kad prođe nekoliko mjeseci i kad ono rezultira prikupljanjem dovoljnog supstrata dokaza, to znači samo dvije stvari – da se radilo kvalitetno i da se radilo onako kako zakon to nalaže, a to je očuvanje tajnosti izvida”, rekao je Božinović.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas danas je kazao kako će biti sazvana sjednica Odbora te kako je od ministra Božinovića zatraženo objašnjenje zbog čega cure informacije i što rade da se to spriječi.

“DORH i policija provode izvide. Oni su ti koji na tome rade i obavijestit će javnost o rezultatima tih izvida. Predsjednik Odbora se uvijek može obratiti MUP-u i policiji. Zahvaljujem mu na komunikaciji s policijom”, kazao je Božinović.

Komentari