Božinović: Problematično je reći da premijer odbija u samoizolaciju. Struka je to definirala pa ne znam koga bi se drugog trebalo slušati

Foto: Pongracic / CROPIX

Voditelj nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na komentare o tome zašto predsjednik Vlade Andrej Plenković nije u samoizolaciji nakon susreta s srpskim tenisačem Novakom Đokovićem kojemu je potvrđeno da ima koronavirus. Božinović je istaknuo kako struka treba imati glavnu riječ i kako je struka propisala uvjete pod kojima se ide u samoizolaciju.

“Vrlo je problematično reći da hrvatski premijer odbija ići u samoizolaciju. Opasna je teza ako zanemarujemo ono što govori struka, a slušamo što govore oni koji nemaju potrebna znanja i koriste te u kampanji. Nas je iz ove situacije izvuklo jedino zajedništvo na preporuku struke. Ako struka da definiciju nekog pojma, ne znam koga bi se to drugog trebalo slušati. Imate brojne aktere u politici koji govore što je samoizolacija, a to su vam oni koji su rekli da ćemo ostati bez 400 000 radnih mjesta, a mi smo ih spasili. To su isti oni koji su rekli što ste se zatvorili, pa što ste se otvorili. Vlada i Stožer sve odluke koje su donosili, donosili su na temelju onoga što kaže struka”, poručio je Božinović.

(FOTOGALERIJA) Ministar Božinović od nas traži da poštujemo mjere, a on se rukuje i grli s HDZ-ovcima



Komentari