Božinović najavio pojačane kontrole na skijalištima: Moguće je da se traže rupe u onome što je propisano

Budući da su školski praznici produženi još tjedan dana, tijekom vikenda zabilježene su velike gužve na skijalištima, sanjkalištima i u toplicama. Kako je to moguće, obzirom na stroge epidemiološke mjere, objasnio je na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

“Mogu samo reći da inspektori ravnateljstva civilne zaštite provode nadzore. Nemamo takvih potvrda. Naravno, vidim i ja jutros na portalima ove fotografije, međutim, zatražit ćemo od lokalnih i županijskih stožera informacije. Moguće je da se traže rupe u onome što je propisano međutim ne bih to predstavljao to kao velik problem. Znam na što želite ukazati, da neke aktivnosti nisu dopuštene, pogotovo kad je u pitanju bavljenje sportom, ali tome ćemo se posvetiti da vidimo o čemu se tu radi”, rekao je Davor Božinović, koji je najavio i mogućnost pojačanih kontrola na mjestima gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Podsjetimo, preko vikenda veliki se broj građana okupio na zagrebačkom Sljemenu te novootvorenom sanjkalištu na Cmroku, ali i na skijalištima u Gorskom kotaru te u toplicama širom zemlje.



Komentari