Borić o imenovanjima u Holdingu: Napravili smo pogrešku

screenshot N1

Zastupnica u Hrvatskom saboru i Skupštini Grada Zagreba Rada Borić, komentirala je sporna imenovanja u Zagrebačkom holdingu, koaliciju platforme Možemo! i SDP-a u Zagrebu, program novoizabrane vlasti te njihove prve političke poteze.

Komentirala je i imenovanja u Upravi Holdinga zbog kojih su kritizirani su od strane protukandidata na lokalnim izborima.

“U upravi može biti 11 članova. Bit će prilike da neki dođu i natječajem”, poručila je Borić za N1.

Međutim, na pitanje može li se reći da su bili u krivu, potvrđuje: “Može se reći”.



“To je gradonačelnik već rekao. Mislim da moramo naučiti u političkom životu reći – napravili smo pogrešku. To nije bilo da smo svoje birače zavaravili. Napravili smo pogrešku jer nismo znali da se neće moći tako raditi kad vidimo kakva je financijska situacija”, kazala je Borić.

O navodima da je trebala biti predsjednica Gradske skupštine kaže da ne zna čije su to špekulacije. Osvrnula se i na novog predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića.

“Klisović se ozbiljno kani baviti tim poslom, a ja doista nisam mislila da ću s jedne pozicije odlaziti na bilo koju drugu poziciju. Ja doista želim biti pristojna gradska zastupnica”, istaknula je.

‘Ja sam i inače protiv brakova’

Za koaliciju s SDP-om na lokalnoj razini tvrdi da to nije politički brak.

“Ja sam i inače protiv brakova, u smislu formalnih brakova. Ovdje treba govoriti o suradnji ili političkoj koaliciji. Sjećamo se koliko je političkih trgovina bilo u Gradskoj skupštini jer su neke koalicije bile neprincipijelne”, istaknula je za N1.

“Ne da nismo imali drugi izbor, nama je SDP bio prirodni izbor i vjerujem da će oni zajedno s nama rasti i popraviti situaciju unutar vlastite stranke”, dodala je.

Borić ističe da program nove vlasti u Zagrebu nije neambiciozan.

“Ne može biti neambiciozan dio programa o obnovi Zagreba ako vidimo da se preko 400 dana nije napravilo gotovo pa ništa. Sigurno nije neambiciozno mijenjati model upravljanja Zagrebom ili riješiti stanje imovine u Zagrebu”, istaknula je.

“Mora se napraviti dubinska analiza i ako ćemo znati samo riješiti u kratkoročnom periodu neke dijelove koje smo zajednički zapisali, sigurno će biti mjesta i za tzv. manje projekte – uređenje šetnica ili potoka. To je građanima izuzetno važno, da sačuvamo ovo već sad malo zelenih površina i pokušamo ih povećati”, dodala je.

Borić je istaknula da se nada i suradnji s oporbom oko kapitalnih projekata.

“Ne možemo obećati sutra da ćemo početi graditi metro ako nitko nije uopće pogledao način na koji se to može izvesti, u kojem roku. Žičare se više ne smiju dogoditi”, kazala je.

 

Komentari