Bojan Dadasović: Anonimne prijave i tužbe me nisu uplašile već dodatno ohrabrile u pobjedi za istinu i pravdu

Bivši pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove u gradu Glini Bojan Dadasović, koji je prije tri godine neobičnim načinom, bez objašnjenja maknut s tog radnog mjesta, 2018. je na Upravnom sudu u Zagrebu dobio presudu za povratak na posao.

Prošle godine je taj sud donio presude da mu se nadoknade troškovi upravnih sporova u roku od 60 dana od dana pravomoćnosti, a te presude potvrdio je i Visoki upravni sud.

Kako navodi Dadasović, od tada do danas još mu ništa nije isplaćeno niti se vratio na svoje radno mjesto. Kako je rekao, njegova služba u Gradu Glini nije prestala te očekuje skorašnji povratak na posao.

Prije nekoliko dana uputio je e-mail vijećnicima Gradskog vijeća Grada Gline u kojem je, među ostalim, istaknuo:



“Tri godine neprekidno sam upozoravao da će se ovo dogoditi, slao mailove, upozorenja, davao intervjue i ukazivao na sve one stvari koje su se sada dogodile. Naravno, nije bilo lako jer su me određeni primatelji ovog e-maila pokušali uplašiti različitim tobože anonimnim prijavama, kaznenim prijavama za namjetljivo ponašanje, tužbama za klevetu i sličnim glupostima koje me nisu uspjele preplašiti nego samo dodatno ohrabriti”, naveo je Dadasović.

Ujedno je upozorio vijećnike, kako je prema presudama, on i dalje na funkciji pročelnika, doduše bez svog odjela, ali je dodao kako su “mnogi drugi bez krova nad glavom i posla pa ovo i nije toliko strašno”.

Dadasović planira podignuti kolektivnu tužbu s ostalim službenicima

Dadasović je ponovno prozvao gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića, koji je odlučio ustrojiti gradsku upravu “kako njemu odgovara”. Osim njega, na meti Dadasovića je i pročelnica Jelena Folnović, za koju kaže da je “lažirala dokumentaciju Grada Gline”.

Dadasović potražuje i dodatne troškove s osnova nematerijalne štete u odnosu na Grad Glinu, a planira dignuti tužbu za klevete te s ostalim službenicima podignuti i kolektivnu tužbu za mobbing, zlostavljanje i diskriminaciju protiv gradonačelnika Kostanjevića i pročelnice Folnović.

Podsjetimo, Grad Glina u medije je prije epidemije koronavirusa dospio nakon što je portal Otvoreno pisao o  spaljivanju arhivske građe u dvorištu Poglavarstva.

Grad Glina usred dana spaljivao dokumentaciju u svom dvorištu. Zvali smo pročelnicu kaže kako je sve po propisu

Komentari