BIZARNOST MJERA Teretana u Splitu radi u vrijeme lockdowna jer je prijavljena kao centar za mršavljenje

Pixabay

Tijekom vikenda i jučerašnjeg mnogi korisnici društvenih mreža, ugostitelji, vlasnici teretana i svi ostali “zakinuti” mjerama komentirali kako epidemiološke zabrane koje su na snazi do 31. siječnja, još jednom, nemaju smisla.

Građani se, dok traje ovaj “slabi lockdown”, skupljaju na skijalištima, sanjkalištima i u toplicama diljem Hrvatske. Na cijelu situaciju osvrnuo se i ministar Davor Božinović koji je rekao:

“Mogu vam reći da inspektori civilne zaštite provode nadzore u posljednjim tjednima. Nemamo takvih potvrda. Vidio sam i ja jutros na portalima te fotografije, međutim zatražit ćemo informacije. Moguće je od početka uvođenja mjera da se potraži rupa u propisanom. Međutim, ne bih stvarao oko toga problem. Znam na što želite ukazati – neke aktivnosti su dopuštene, neke nisu”.

Portal Dalmacija Danas pronašao je još jedan primjer uvrnutih mjera, a ovaj put riječ je o fitness centru. Naime, jedna teretana upisna je kao centar za mršavljenje, a svaka osoba mora upisati i najaviti svoj termin dolaska. Upravo je taj portal kontaktirao vlasnika koji je rekao:



“Mi nikad nismo bili zatvoreni zbog odluke Stožera jer nismo klasična teretana. Registrirani smo kao salon za mršavljenje, funkcioniramo kao obrt, pa ne spadamo pod odluku nacionalnog Stožera. Cijelo vrijeme se pridržavamo mjera, u jednom terminu mogu biti maksimalno tri osobe. Ima zainteresiranih, nije sad neka velika navala, to ne mogu reći, ali imamo klijente s kojima dogovaramo termine u skladu s propisima”, kazao je vlasnik studija za mršavljenje, ne teretane.

Komentari