Beroš: Stigli su nalazi inspekcije u KB Dubrava, Vlada je smijenila Upravno vijeće bolnice

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici, te će novo Upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića.

Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje covid-pozitivnih, izvijestio je Beroš na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubravu nakon što je liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

Na temelju nalaza inspekcije Vlada je odlučila smijeniti dosadašnje članove Upravnog vijeća, a novi članovi odlučivat će o sudbini ravnatelja KB Dubrava Srećka Marušića, koji i dalje upravlja bolnicom.



Novo Upravno vijeće sastat će se što je prije moguće i donijeti pravorijek, a ja kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana, ako to ne učini Upravno vijeće, rekao je Beroš.

Komentari