Bernard Jakelić, jedan od vodećih ljudi Hrvatske udruge poslodavaca, dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja žena!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon objave u medijima javio se Bernard Jakelić demantiravši da je dobio otkaz istakuvši da je riječ o sporazumnom raskidu ugovora. Više od toga nije želio reći o neugodnom slučaju.

Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek, nakon 24 godine rada dobio je otkaz u HUP-u, i to zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica HUP-a.

Informaciju da su djelatnice HUP-a prijavile seksualno uznemiravanje potvrdio je Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić:

“Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova zaprimila je pritužbe više od deset zaposlenica Hrvatske udruge poslodavaca vezano za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu od strane osobe na rukovodećoj poziciji. Pravobraniteljica je provela ispitni postupak te, u očekivanju zaključka Hrvatske udruge poslodavaca, obavijestit ćemo vas o ishodu postupka.”



“Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovora odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu. Stoga je vodstvo udruge odmah nakon što je zaprimilo pritužbu na neprimjereno ponašanje pokrenulo postupak, sukladno internim procedurama i zakonskim obvezama, kako bi se utvrdile sve okolnosti i trenutačno otklonila svaka osnova za takve ili slične pritužbe. U detalje postupka i pritužbi ne možemo ulaziti zbog obveze čuvanja tajnosti u postupku”, Hrvatska udruga poslodavaca i Bernard Jakelić su raskinuli radni odnos, tvrde iz HUP-a.

Nakon objave u medijima javio nam se Bernard Jakelić demantiravši da je dobio otkaz istakuvši da je riječ o sporazumnom raskidu ugovora. Više od toga nije nam želio reći o neugodnom slučaju.

Jakelić je radio u HUP-u od 1996. godine na raznim pozicijama, a titulu zamjenika glavnog direktora držao je od 2010. godine. Bio je zamjenik direktora u mandatima Đure Popijača, ali i sadašnjeg direktora Davora Majetića. Kratko je bio i vršitelj dužnosti glavnog direktora HUP-a nakon što je Popijač otišao u Vladu, piše Tportal.

Komentari