Beljak o tvrdnjama HSS-ovaca: Na svaku lažnu optužbu ili prijavu za kazneno djelo, ići će i tužba

Vlado Kos / Cropix

Nakon što je potpredsjednica HSS-a i bivša saborska zastupnica Ana-Marija Petin sa skupinom HSS-ovaca ustvrdila da je Krešo Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora, oglasio se i Beljak na društvenim mrežama. Poriče sve optužbe i najavljuje tužbe. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Nije mi bila namjera voditi ovu unutarstranačku kampanju preko medija, ali nešto na ovaj bezobrazluk moram reći.

Na svaku lažnu optužbu ili prijavu za kazneno djelo, ići će i tužba za lažno prijavljivanje kaznenog djela (što je isto kazneno djelo), ali i tužba zbog kleveta i uvreda. Naravno, kad se ti pojedinci i ohrabre staviti svoj potpis na lažnu prijavu.

Sve je napravljeno u skladu s procedurom, Skupština će se održati 30. srpnja, dakle za dva dana, a 940 delegata iz baš SVIH županijskih organizacija (suprotno njihovim izjavama) izabrat će novo vodstvo stranke. Pravo glasa imaju svi oni koji zadovoljavaju kriterije propisane stranačkim dokumentima, a to što će neki pokušati opstruirati, njihovo je pravo. Kao što je pravo svakoga glasati ili ne, na bilo kojim izborima. Samo, tako neće iskoristiti svoje pravo, isto kao što neki nisu htjeli iskoristiti svoje pravo da se kandidiraju za bilo koju funkciju. HSS ide dalje i bez obzira tko će dobiti povjerenje delegata i biti izabran za predsjednika, novih raskola neće biti.



Već u petak 31. srpnja ujutro kreću pripreme za lokalne izbore i to svim članicama i članovima na lokalnim razinama mora biti prioritet”, napisao je Beljak na Facebooku.

Potpredsjednica HSS-a optužuje Beljaka za lažiranje službenih dokumenata: Mi nismo šačica pobunjenika

 

Komentari