Bekavac: Covid-bolnica u Dubravi prebrzo se puni, to je izrazito zabrinjavajuće

screenshot N1

Ivan Bekavac, liječnik i Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao stanje s pandemijom koronavirusa.

“Jedan od problema koje smatram osobito velikim jest dihotomija, odnosno podvojenost u stavovima načelno svih osim struke. Struka je tu jasna, potrebno je bolje i kvalitetnije provoditi protuepidemijske mjere kako bi svi bili zdravi i dočekali ljeto i jesen zdravi i u boljim gospodarskim okolnostima”, rekao je Bekavac.

Govoreći o postojećim mjerama, Bekavac je rekao da se ne radi o tome griješi li tko ili ne, nego se preuzima odgovornost za zdravlje svih ljudi. “Moramo biti odgovorniji prema vlastitom zdravlju, ova epidemija nas je to naučila na teži način. Nemojmo odgovornost za ishod svesti na odgovornost građana, potrebno je provesti aktivnosti koje su zapisane, a ne provode se na adekvatan način, to su aktivnosti cijepljenja, to su ključni elementi koji se danas ne rade na adekvatan način”, rekao je Bekavac.

Kritizirao je i dinamiku cijepljenja, posebice onog masovnog koje se provodi na zagrebačkom Velesajmu. “Ovdje bi već ovaj vikend netko trebao shvatiti da ovaj način nije dovoljno dobar. Ljudi ne vjeruju cjepivu zato što jedan član Znanstvenog savjeta govori jedno, a drugi drugo, treba pitati premijera zašto u Znanstvenom savjetu ima ljude koji se ne slažu sa strukom. Imamo zemlje i primjere iz Europe gdje se drastično bolje to radi, treba pitati zašto oni to bolje rade”, rekao je Bekavac.



On radi u covid-bolnici u Dubravi, pa je komentirao i stanje u toj bolnici. “Covid-bolnica u Dubravi se prebrzo puni. Tempo kojim se pune jedinice intenzivnog liječenja govore da će se nova jedinica opet morati otvoriti idući tjedan i to je izrazito zabrinjavajuće i potrebno je apelirati ne samo na građane, nego i na odgovorne, na ministra i Vladu, da se počnu odgovorno ponašati, jer neće biti dobro”, rekao je Bekavac.

“Specifično za ovaj treći val je brzina širenja virusa, očito je da se ovaj soj brže širi, očito da obolijevaju mlađe osobe nego ranije, sve to govori u prilog potrebi da budemo još oprezniji i ažurni u provedbi mjera”, rekao je Bekavac za N1.

Komentari