Bauk o mogućoj obveznoj aplikaciji: Zaigrali su se, treba ih spustiti na zemlju

Tomislav Kristo / CROPIX

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u Saboru je komentirao novu aplikaciju za praćenje kontakata osoba zaraženih koronavirusom te najavu da bi, ako se epidemiološka situacija pogorša, ona mogla postati obavezna.

“Nisam je odlučio skinuti, meni ne treba aplikacija da zaključim da je predsjednik Vlade bio u bliskom kontaktu s nekoliko zaraženih osoba. Što se tiče onoga što je preporuka, to tako ostaje dok ne postane obvezno”, rekao je Bauk i na izjavu ministra Vilija Beroša da bi zasad dobrovoljna aplikacija mogla postati obvezna kazao:

“Mislim da ne bi mogla, bio je već jedan pokušaj parlamentarne većina da počne ulaziti u privatne živote građana. Nisam oduševljen da o tome razmišljaju, tu ima nekoliko pitanja. Mora li svaka osoba imati mobitel koji može imati aplikaciju? Mislim da su se malo zaigrali i treba li ih spustiti na zemlju”.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će nošenje maske u saboru i dalje biti preporuka. Bauk kaže, tu će preporuku poslušati.“To nije problem, ako maske štite druge, nema razloga da ju ne poslušam. No svjesni smo činjenica da su policajci na tlo pred djetetom spustili građanina koji u vlaku nije nosio masku. U Saboru imamo zastupnike koji ne nose masku. Tu do bizarnih granica dolazi nejednakost građana, svi u bjelovarskom Gradskom vijeću su u izolaciji osim gradonačelnika jer je on 76. zastupnik. Da većina ima 78 vjerojatno bi i on bio u samoizolaciji”.

Komentari