VIDEO JE LI MOGUĆE? Plenković se složio s oporbenim zastupnikom. Evo što ga je Bartulica upitao

Stjepo Bartulica/Patrik Macek/PIXSELL

Stjepo Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta postavio je pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću povodom rasprave o Vladinom prijedlogu da se postojeći Zakon o obnovi od potresa proširi i na područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Saborski zastupnik Bartulica je podsjetio na Vladino odbijanje njegovog amandmana o dodatnim sredstvima koje je tražio za elementarnu nepogodu te je naveo kako smatra da je potrebno smanjiti potrebnu dokumentaciju koju je nužno priložiti kada se traže sredstva za obnovu. Na postavljeno pitanje slaže li se sa izrečenim, Plenković je odgovorio da se slaže.

Pitanje Bartulice upućeno premijeru prenosimo u cijelosti.



“Poštovani predsjedniče Vlade, pozdravljam vašu spremnost da se pokuša postići konsenzus oko ovog pitanja. Mislim da hrvatska javnost očekuje konstruktivnu raspravu, teško je stanje. Posjetit ću vas na jedan moj amandman povodom izrade novog proračuna. Tražio sam povećana sredstva za elementarnu nepogodu, to je Vlada nažalost odbila. U slučaju da je prihvatila imala bi više novaca i sredstva da pomaže ovim ljudima. Međutim, moje pitanje se odnosi na načelo solidarnosti. Proučavao sam potrebnu dokumentaciju koju je nužno priložiti kad se traže sredstva za obnovu. Mislim da trebamo izići u susret s ljudima i značajno smanjiti te potrebe. Ima 15 različitih kategorija, raznih riješena, nalaza i slično. Je li se slažete?”, upitao je Stjepo Bartulica, na što mu je premijer odgovorio da se slaže i zahvalio.

 

Komentari