Bartulica: Čini mi se da je glavni problem u Hrvatskoj što vlast kao takva ima preveliki udjel u realnoj ekonomiji

N1

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica poručio je premijeru Plenkoviću da uključi oporbu u izradu Razvojne strategije. 

“Razvojna strategija Hrvatske do 2030. godine je važan dokument. Kada se radi o dugoročnim posljedicama za narod treba barem pokušati postići konsenzus. Tako da pozdravljam tu ideju”, rekao je.

Dodao je kako prema sadašnjem iskustvu nemaju velike nade, ali misli da je dobro da se otvori rasprava o tome.

“Čini mi se da je glavni problem u Hrvatskoj što vlast kao takva ima preveliki udjel u realnoj ekonomiji. Podsjetit ću da otprilike 50 posto onog što se stvara ide kroz javne financije. Mislim da je to visoko u odnosu na druge zemlje”, zaključio je.



Istaknuo je da država previše čini tamo gdje ne bi trebala i premalo tamo gdje građani sa pravom očekuju veću učinkovitost, na primjer u pravosuđu.

Za sukob Milanovića i Plenkovića navodi kako hrvatski građani nemaju nikakve koristi od polemike dva izražena ega.

“Bilo bi dobro da relaksiraju svoje odnose i da se kao zreli i odrasli ljudi nađu i počnu normalnu komunikaciju. Ovo nije dobar primjer našoj javnosti”, poručuje.

Navodi kako su načelno za porezno rasterećenje jer je porezna represija na poduzetnike i građane je visoka. “Puno javne potrošnje ne ide na dobre ciljeve”.

Na pitanje o odbijanu interpelacije o vjetroparku Krš-Pađane te izjavi premijera kako Vladu nitko ne može ucjenjivati rekao je kako to nije ucjena, to je njihov posao.

“Nadzirati ono što Vlada radi, pogotovo u slučajevima gdje eventualno trošak na račun građana i potrošača može dosegnuti preko dvije milijarde kuna. Naš posao je zapravo pozivati sve odgovorne na odgovornost”.

Komentari