Bandić: Sumnjam da ćemo isplatiti cijelu plaću u svibnju. Moći ćemo potrošiti samo onoliko koliko uprihodimo

Edvard Susak / POOL / HINA

Na redovitoj press konferenciji o stanju u Zagrebu, a koje su na rasporedu tek posljednjih tjedan dana, najčešće se javnosti obrati i Milan Bandić, nakon čega odgovara na pitanja novinara.

Danas su ga pitali što je Zagreb napravio u borbi protiv korone i je li u bankrotu.

“Što se tiče mjera, imate ih na stranicama. Ja ću neke nabrojati jer cijenim vaš dolazak. Na stranicama je i privremena mjera obustave proračuna gdje se kaže gdje ćemo štedjeti.

Krenuli smo s odgodom plaćanja režija za najugroženije, bez kamata. Nakon zabrane rada našim obrtnicima, oprostili smo im plaćanje najamnine…”, nabrajao je Bandić.



Spomenuo je kako rotor, žičara, dnevna bolnica Sveti Duh i Spomenik Domovini idu dalje jer, kako je ustvrdio, ti projekti će više koštati ako se zaustave nego da se nastave i završe.

“Odrekli smo se uskrsnica za potres, osim ove četiri institucije… Isplatili smo za treći mjesec jučer cijelu plaću. Da li ćemo u petom imati za punu plaću, sumnjam. Pregovori sa socijalnim partnerima počinju sredinom tjedna. Sumnjam da ćemo isplatiti cijelu plaću u svibnju. Moći ćemo potrošiti samo onoliko koliko uprihodimo. Morat ćemo biti solidarni i odgovorni”, poručio je Bandić, a prenosi Index.

U Zagrebu 11 novih pozitivnih na koronavirus, ukupno 393

U Zagrebu se broj osoba pozitivnih na koronavirus u protekla 24 sata povećao za 11, tako da je sada ukupno 393 oboljelih, a u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež nema novih zaraženih – pozitivno je petero djelatnika, a niti jedno dijete, izvijestio je u subotu gradski Stožer civilne zaštite.

“Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 123 bolesnika, od čega je 31 upućen na testiranje”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež i dalje imaju pet pozitivnih djelatnika, u toj bolnici je osmero djece i sva su dobro, a ukupno je testirano 60 osoba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić rekla je da su jučer testirali 224 osobe, od čega je devet bilo pozitivno, što čini četiri posto. U Zavodu je dosad testirano 3036 uzoraka, što je gotovo 30 posto ukupno obavljenih testiranja u Hrvatskoj.

Tijekom jučerašnjeg dana 30 osoba stavljeno je u samoizolaciju, 14 osoba je u karanteni, a psihološka pomoć je pružena za 139 osoba.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić izvijestio je kako je samoizolaciju u zadnjih 24 sata prekršilo sedam osoba. Na području Zagreba i Zagrebačke županije je 5208 osoba kojima je određena mjera samoizolacije, pa im je poručio da budu strpljivi, odgovorni i ostanu u svojim domovima.

Komentari