Bandić osigurao milijune na šarene lampice. Njima će ukrasiti Sabor, Vladu i crkvu sv. Marka

Na Facebook stranici Strah od slobode osvanula je objava u kojoj navode kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić planom nabave odlučio da se šarenim lampicama ukrase Sabor, Vlada kao i crkva sv. Marka.

Naime, iz SOS-a navode da se na lampice odlučio kako bi “tijekom predstojećeg prijelaznog roka za žetončiće cirkuska atmsofera tog mjesta bila dodatno naglašena i dobila bolju vidljivost za strane turiste”.

Foto: Tomislav Pavlek / POOL / HINA

Ostatak njihove objave prenosimo u cijelosti:

“Procijenjeno je da će montaža rasvjete i stručni nadzor stajati tričavih 585.000 kuna po građevini, odnosno 1.755.000 kuna. Cijena prava sitnica, ali to nije sve.



U međuvremenu, gradonačelnik je konačno ozbiljno shvatio probleme građana uzrokovane potresom i epidemijom pa je odlučeno da se za lampice ipak izdvoji gotovo dvostruko više, odnosno čak 3.337.500 kuna!

“Začuđeni smo da rasvjeta nije predviđena i na zgradi Ustavnog suda i USKOK-a”

Znamo i sami da se šarenim svjetlom može stvoriti prekrasna kulisa koja će nadomjesti izostanak sadržaja tih institucija naseljenih žetončićima, stoga je investicija u potpunosti opravdana.

Iako smo začuđeni da dekorativna rasvjeta nije predviđena i na zgradi Ustavnog suda i USKOK-a, uvjereni smo da će građani koji su u potresu ostali bez svojih domova znati cijeniti prekrasan prizor kada Markov trg zasja u ružičastim i plavim tonovima ili možda u bojama hrvatske zastave.

Tolika ljepota sigurno će ih ugrijati oko srca, pa će lakše izdržati zimu ili dvije u hladnim i neobnovljenim stanovima bez jasnih pravila o obnovi.

Kao idući gradski projekt predlažemo stavljanje šarenih lampica oko srušenih dimnjaka da Djed Mraz narednih zima može vidjeti gdje treba spustiti poklone.”

Planom nabave Bandić je nakon mostova i spomenika odlučio da se šarenim lampicama ukrase Sabor, Vlada i crkva Sv. Marka…

Objavljuje Strah od slobodeSrijeda, 17. lipnja 2020.

Komentari