Bandić o poplavi u Zagrebu: Šteta je minimalna. Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je štete koje je nevrijeme praćeno jakom kišom prouzročilo u Gradu Zagrebu.

“Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata”, rekao je Bandić, aludirajući na smrt vatrogasca, kojemu je pozlilo tijekom intervencije.

Što se tiče poplavljenih podvožnjaka, rekao je da je to tradicionalno na podvožnjacima, a da će sanacija šteta biti u narednih tjedan dana. “Razlog je 90 do 100 litara vode na kvadratni metar, koji se sručio na Zagreb, infrastruktura to nije mogla progutati i rezultat su poplavljeni podvožnjaci”, rekao je Bandić.



Na teren izašao i gradonačelnik Milan Bandić. U Miramarskoj ulici gdje je ispod podvožnjaka noćas potopljeno nekoliko automobila usmjerava, pojašnjava, instruira. Više: https://bit.ly/3eYtrgy

Gepostet von HRT Vijesti am Samstag, 25. Juli 2020

“Nadam se da neće to više raditi, treba redovitije čistiti, ali i da je idealno, ne bi moglo progutati”, rekao je Bandić.

Dodao je da šteta u gradu nije velika, nego da se radi o dijelu poplavljenih podruma i šupa, a da će Grad Zagreb izaći u susret i pomoći ljudima.

“Šteta je minimalna. Pomoći ćemo ljudima. Samo, nažalost, ne možemo vratiti život ovog mladog čovjeka s 53 godine koji je na intervenciji preminuo i pred svojim sinom, koji je isto vatrogasac…”, rekao je Bandić.

Čestitao je svim službama koje su sinoć i jutros odradile preko 500 intervencija, prenosi N1.

Komentari