Bandić je sve znao: Nije problem ako si što uzeo, uzeo si, što nije problem, ali ako si uzeo, a nisi mi rekao…

Patrik Šegota / Facebook

Kao što se moglo i pretpostaviti, pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić znao je za “poseban odnos” između bivšeg ravnatelja Gradskih groblja Patrika Šegote i pokojnog poduzetnika Nenada Bukovca. Kako piše Jutarnji list, iz istražnih snimki je vidljivo da je Bandić svom vozaču ispričao da je ulovio Šegotu s “prstima u pekmezu”. 

Iz toga proizlazi da je Bandić sve znao, ali je time bio vrlo nezadovoljan.

Podsjetimo, tajne službe neko vrijeme su pratile i prisluškivale pokojnog gradonačelnika.

“Točno znam koliko je čvaknuo”, rekao je Bandić vozaču. Dodao je kako je “Šegota mislio ‘da su groblja njegova prćija'”.



“Nije problem ako si što uzeo, uzeo si, što nije problem, ali ako si uzeo, a nisi mi rekao… zamisli majmuna, on u privatnu firmu koja radi za trgovačko društvo u vlasništvu grada stavi svoju sestru u Nadzorni odbor”, rekao je Bandić vozaču. Pritom je mislio na Šegotinu sestru koja je bila u NO-u Bukovčeva Prigorac građenja.

Vozač mu je na to odgovorio kako je to sukob interesa i pogodovanje, a Bandić dodao: “To je gajba, odmah!”

Jutarnji navodi i da se Bukovec, koji je u međuvremenu preminuo, u nekim razgovorima, snimljenima nakon smrti Milana Bandića, pozivao i na navodne Bandićeve upute Šegoti da daje Bukovcu poslove “bez naredbe”, odnosno mimo procedure.

Pobrojavajući imovinu Šegote i njegove sestre Tamare, koji su pritvoreni u Remetincu, Jutarnji list navodi da, među ostalim, imaju tri apartmana u Omišlju, građevinska zemljišta, kriptovalute i dionice.

Iz snimljenih razgovora proizlazi i da je Šegota fiktivna potraživanja sestrinog poduzeća Notitije, preko koje je primao mito od Bukovčeve tvrtke, predstavlja kao osobna potraživanja, ali i da je nakon odlaska s čela Gradskih groblja itekako vodio brigu o poslovima Bukovčevih tvrtki te plaćanju radova.

Bukovec se, pak, našao u problemima jer mu novi šef Gradskih groblja Roko Gruja nije želio izlaziti u susret posebno u pogledu isplata za tzv. izvantroškovničke radove i poslove koje su njegove tvrtke radile mimo redovnih ugovora, piše Jutarnji list.

Komentari