Bačić je najavio izvanredno zasjedanje Sabora

Screenshot

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, održane putem videoveze, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je da će se, među ostalim, ovog tjedna u Saboru raspravljati o tri oporbena prijedloga.

To su: osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje utjecaja na neovisne istrage, rad nacionalnog Stožera civilne zaštite te interpelacija o stanju u zdravstvu. Najavio je i izvanredno zasjedanje Sabora.

“Mi ćemo produžiti ovu sjednicu. Vjerojatno ćemo imati izvanredno zasjedanje koje počinje izvan ustavnog roka – nakon 15. prosinca”, rekao je Bačić, prenosi HRT.

Podsjetimo, Vlada je u Sabor uputila izvješće u kojem predlaže da parlament kao neutemeljenu odbije oporbenu interpelaciju o radu vlade u vezi s pripremom zdravstvenog sustava na posebne okolnosti uzrokovane koronavirusom. Izvješće je cjelovito, sveobuhvatno i siguran sam da će rasprava u Saboru otkloniti brojne neutemeljene primjedbe koje određeni predstavnici oporbe sugeriraju Vladi RH, rekao je premijer Andrej Plenković.



Komentari