APN je kuću koju besplatno koristi Žinić platio 291 tisuću kuna, a on je za najam državi platio samo 12 tisuća kuna

Ivo Žinić/PIXSELL

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio da u slučaju HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića neće podleći medijskoj histeriji, već će se provjeriti sve informacije koje su se o tome pojavile u javnom prostoru i tek tada donijeti politički stav.

Od Žinića, kojega mediji prozivaju zbog državne nekretnine i pogrešno ispunjene imovinske kartice, zatraženo je da objasni sve navode i okolnosti, a on je pojasnio kako to izgleda iz njegova kuta. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav, rekao je Plenković.

Plenković je je aferu Žinić usporedio s medijskom histerijom o obnovljenim kućama razorenima u potresu, za koje se, kaže, sada vidi da ih i nema tako puno kako je to prikazano u medijima.

Plaćao najam 100 kuna mjesečno

No mediji ne bi bili mediji kad ne bi svaki dan pronašli neku novu informaciju.



Tako danas Jutarnji list otkriva da je za tu kuću bivšem vlasniku Agencija za promet nekretninama isplatila 291.200 kuna na temelju kupoprodajnog ugovora ovjerenog 31. prosinca 1999. godine.

Odmah potom sa Žinićem potpisuju ugovor o najmu, te sada mora plaćati najam – 100 kuna mjesečno.

No, takav aranžman s državom ima samo do 2008. godine, te je od tada opet koristi besplatno, što znači da je u više od 25 godina državi platio oko 12.000 kuna najma.

Podsjetimo, HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u imovinskoj kartici prijavio je plaću od 18.091 kuna.

Komentari